NOSE WORK:

Nosework – hundsporten från USA!
En ny spännande hundsport i doftdiskriminering har på kort tid vuxit fram utifrån att några hundtränare i narkotikasök, Kalifornien, USA, såg hur roligt hundarna hade och vilken mental stimulans de fick av att jobba med nosen.

Nosework delas upp i 3 klasser med stigande svårighetsgrad och introduktion av en ny doft i varje klass. Dofterna är i tur och ordning eukalyptus, lagerblad och lavendel.

Söket består av 4 olika moment i varje klass Lådsök – hunden söker igenom 10-12 lådor i olika storlekar för att hitta doften/dofterna som är gömd. Inomhussök – hunden söker igenom ett avgränsat område i en byggnad för att hitta doften/dofterna. Utomhussök – söket sker på en begränsad yta utomhus där doften/dofterna finns gömd. Hunden söker i koppel eller lina. Fordonssök – söket sker på parkerade fordon där doften/dofterna finns gömd någonstans på utsidan av fordonet.

Denna sport passar alla hundar från valp till senior. Det är inget kroppsligt arbete utan hunden jobbar med sin underbara nos för att söka efter doften. Du som förare kan sen fortsätta att träna hemma utan att behöva åka iväg för att träna på någon plan etc.

Steg 1      
eukayptus.
Förkunskap: Ingen
Här jobbar vi med 2 olika moment
 

  • Lådsök
  • Inomhus sök

6 x 1,20 tim       1450kr - fika ingår. Ni får även ett startkit så ni kan börja träna direkt hemma utan att behöva köpa till massa tillbehör.

 

Steg 2 Fortsättningskurs
Förkunskap: Att hunden kan doften eukaluptus
 
  • Utomhus sök  
  • Fordonsök
4 x 1,20 tim   960kr - fika ingårAnmälan: Fyll i formuläret under fliken anmälan